Onderschriftenwedstrijd

De foto van afgelopen week toont CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende, die twee weken geleden de Negen Maanden Beurs in de Amsterdamse Rai bezocht, waar hij het duizendste `PaPakket' uitreikte. Het is een felicitatiecadeau voor mannen die vader worden, dat op de markt is gebracht door de makers van de website IkVader.nl.

Jeroen Meijboom uit Rotterdam maakte een onderschrift waarop tientallen varianten binnenkwamen: ,,CDA-voorman op zoek naar alternatief voor Jip-en-Janneke taal.'' Ook Unia van der Does en Bas Verhoeven hadden vele medestanders met vondsten als ,,Leuk kapsel. Ik mis de bril.'' en ,,Balkenende op zoek naar hip kapsel in strijd om jong electoraat.'' Eric Spaans, werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken bedacht: ,,Jan Peter sluit geen enkele coalitiepartner uit''. en J. Vekemans uit Goirle: ,,Natuurlijk mogen de hondjes van Pim op je verjaardag komen.'' Van René Gijzen uit Roosendaal is: ,,Zo en van welke nieuwe politieke partij ben jij de leider?''

Gjalt Lucassen uit Vlaardingen schrijft dat een uitgeknipte foto uit de onderschriftenwedstrijd de docententafel van de Vlaardingse Openbare Scholengemeenschap siert ,,om de verzamelde collega's de gelegenheid te geven hun creatieve vermogens te scherpen. Op dinsdag kiezen we dan uiterst democratisch de beste twee en sturen die naar u op.''

De tweede vondst van de Vlaardingse docenten zou een prijs verdienen: ,,Fractieleider Balkenende mijmert over pluche.'' Maar Rosa Rosier krijgt de boekenbon dankzij een puntiger variant: ,,CDA-leider Balkenende gebiologeerd door pluche.'' De VOS in Vlaardingen kan, ter inspiratie aan de koffietafel voor een volgende inzending, een taart van de redactie Leven &cetera tegemoet zien.