NIEUW: SOKRATES' WISSELBEKER

Met een knipoog naar Sokrates' gifbeker wordt vanavond voor het eerst de Sokrates Wisselbeker uitgereikt op de Nacht van de filosofie in Amsterdam. De prijs gaat naar het `meest prikkelende Nederlandstalige filosofieboek'.

Genomineerd is Paul Cliteur met Darwin, dier en recht: na de bevrijding van de slaven, de emancipatie van de vrouw, is het nu tijd vor de rechten van het dier. Verder zijn genomineerd Arnon Grunberg met De Mensheid zij geprezen; lof der zotheid 2001, Helena Klitsie: Liefde's logica; een reis door de geest, Michiel Leezenberg's Islamitische filosofie; een inleiding en Antoine Verbij`s, Denken achter de dijken: de opmars van de filosofie in Nederland. De winnaar krijgt van de organisatoren van De maand van de Filofosie 500 euro aan boekenbonnen, de wisselbeker, en wordt vanavond door tv-presentor Michael Zeeman ondervraagd.