Na afloop: Mediamarkt Rotterdam

Bezoekers van de Mediamarkt in Rotterdam Alexander geven hun mening over de spelcomputer Xbox, drie weken geleden geïntroduceerd door Microsoft.

Jean Paul Veenhoven (30), planner bij verzekeraar Achmea. ,,Ik heb de Xbox al bijna drie weken in huis en heb er ongeveer vijftig uur op gespeeld. Ik heb hem aangesloten op een grote tv en daardoor zijn de graphics veel beter dan op mijn computerspelletjes. Als eerste kocht ik het schietspel Halo. Ik had er negatieve dingen over gelezen, maar het viel me erg mee. Het spel ziet er erg goed uit. De bediening is wel lekker. Inhoudelijk is er niet zo veel verschil tussen Halo en andere schietspellen als HalfLife en Quake. Er zit wel een mooie verhaallijn in het spel.''

Scholieren Winston (15) en Ryan Rook (12). Winston: ,,Ik vind het spel [Halo] wel mooi.'' Ryan: ,,Ik ook ja.'' Winston: ,,Ik speel thuis HalfLife op de computer, ongeveer tien uur per week, maar dat ziet er blokkeriger uit. Dit spel is mooier. Ryan: ,,Ik speel spelletjes in de winkel. Ik ben in juni jarig. Dan vraag ik een Playstation. Geen Xbox, want die vraagt mijn broer al voor zijn verjaardag.'' Winston: ,,Dat is in januari.''

Dedrick Antony (15) gaat naar school op het Alexander College. ,,Het spel ziet er best wel mooi uit. Thuis speel ik nu Mortal Combat op de PlayStation, maar dit is spannender. Ik zou de Xbox wel willen kopen, maar hij is duur [452 euro plus 69,99 euro voor de games]. Ik moet eerst nog werken.''

    • Michiel van Nieuwstadt