Meer winst Alcoa ondanks prijsval

Alcoa, 's werelds grootste aluminiumproducent, heeft in het eerste kwartaal van 2002 een nettowinst geboekt van 218 miljoen dollar tegen 404 miljoen dollar in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet van het Amerikaanse concern liep terug van 6,18 miljard dollar naar 4,98 miljard dollar en de aluminiumprijs daalde in een jaar tijd ruim 10 procent. De vraag naar aluminium verminderde. In de VS nam die zelfs met 12 procent af. Vooral door op de kosten te besparen heeft Alcoa de zware klappen kunnen opvangen. Alcoa is één van de belangrijkste gegadigden om de aluminiumpoot van het Brits-Nederlandse staal- en aluminiumconcern Corus over te nemen. Twee weken geleden maakte Corus bekend het aluminium af te stoten om alleen door te gaan met staal. Ook denkt Corus dat het in aluminium te klein is om met een grote speler als Alcoa te kunnen concurrerern.