Lange schorsing Italiaanse renners

Het Italiaans Olympisch Comité heeft dertien Italiaanse profwielrenners zware straffen opgelegd wegens het bezit van dopingmiddelen. De sancties variëren van viereneenhalf jaar tot zes maanden. De politie had de verboden stimulerende middelen gevonden tijdens een inval in het rennershotel tijdens de Ronde van Italië in 2001.

Gianpaolo Mondini (US Postal) kreeg vierenhalf jaar schorsing. Bij hem zijn EPO en groeihormonen gevonden. Alberto Elli (Alexia), Ermano Brignoli (Mercatone Uno) en Daniele De Paoli (Alessio) kregen vier jaar wegens bezit van groeihormonen. Marcello Siboni (Mercatone Uno) kreeg tweeënhalf jaar schorsing, Giuliano Figueras (Panaria) twee jaar, Giuseppe Di Grande (Alexia) en Endrio Leoni (Alessio) ieder anderhalf jaar, Mariano Piccolo (Lampre), Rinaldo Nocentini (Fassa Bortolo), Dario Andriotto (Alexia), Antonio Varriale (Panaria), Domenico Romano (Landbouwkrediet) allen zes maanden. De gestrafte coureurs zullen zich allen ook voor de rechtbank dienen te verantwoorden.