Hotel Tiel weer gedeeltelijk open

Hotel Tiel van horecabedrijf Van der Valk gaat gedeeltelijk weer open. Daarover heeft het hotel gisteren overeenstemming bereikt met de gemeente Tiel. Van der Valk wil het hotelgedeelte en de bar op 10 april weer openen, het restaurant blijft voorlopig gesloten. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat aan alle bouwtechnische eisen moet zijn voldaan. Vorige week woensdag bleek nog dat Van der Valk zonder bouwvergunning was begonnen aan aanpassingen in het hotel. De gemeente liet daarop de werkzaamheden stilleggen. Volgens de gemeente heeft het hotel de benodigde bouwvergunning inmiddels aangevraagd. Zodra de vergunning is verleend mag het hotel doorgaan met de verbouwing. Als het hotel weer opengaat, kunnen veertig van de circa honderd vaste werknemers van Hotel Tiel weer aan de slag. Hotel Tiel ging op 15 maart dicht nadat op 10 februari het parkeerdek was ingestort ten gevolge van een constuctiefout. Er vielen geen gewonden.