Geknoei met Bordeaux-wijnen

De Franse justitie is een onderzoek begonnen naar geknoei met oude prestigieuze wijnen uit de Bordeaux-streek. Een Belgische wijnhandelaar wordt ervan verdacht tegen de regels in wijnen van honderd jaar oud te hebben gemengd met jongere soorten. De recherche heeft nog geen compleet beeld van de fraude. De politie heeft een aantal beroemde chateaux bezocht, waaronder die van Margeaux, Petrus, Cheval-Blanc, Lafite en Mouton-Rothschild. De politie stuitte op een aantal wijnen die niet in orde bleken te zijn. Dat was vooral het geval bij flessen Chateaux Margeaux en Lafitte. De wijnen bleken niet uit 1900 te stammen, maar uit de periode na 1950. Tegen de Belg werd in oktober een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. In februari werd hij in Nederland ondervraagd en vervolgens uitgeleverd aan Frankrijk.