Bakker en OM in hoger beroep in zaak Enschede

Het openbaar ministerie en directeur R. Bakker van S.E. Fireworks gaan in hoger beroep tegen het vonnis van de Almelose rechtbank inzake de Enschedese vuurwerkramp. Bakker en mede-directeur W. Pater zijn tot zes maanden cel veroordeeld voor overtreding van de milieuregels maar vrijgesproken van `brand door schuld'. Volgens justitie is er wel een verband aan te tonen tussen de bedrijfsvoering en de ontploffingen die aan 22 mensen het leven kostten. Ook is het OM, in tegenstelling tot de rechtbank, van mening dat beide directeuren wisten dat ze te veel en te zwaar vuurwerk hadden opgeslagen. Bakker wilde eerst niet in hoger beroep omdat de slachtoffers van de vuurwerkramp hier ,,niet mee waren gediend''. Nu het OM beroep heeft aangetekend, gaat Bakker bij het gerechtshof in Arnhem betwisten dat er te veel en te zwaar vuurwerk op zijn bedrijf lag.