Van der Ploeg trots op ontwrichting Raad voor Cultuur

Staatssecretaris F. van der Ploeg (Cultuur) is er `trots' op dat zijn Raad voor Cultuur overbelast en ontwricht is geraakt. Het systeem van de verdeling van kunstsubsidies is volgens hem gaan 'kraken en piepen' doordat er tijdens zijn bewind 150 miljoen euro voor de kunst is bijgekomen: ,,Meer geld, meer werk, ik ben er trots op.'' Dat bleek gisteren in de Tweede Kamer tijdens het debat over een betere werkwijze voor de Raad voor Cultuur, die Van der Ploeg adviseert over de verdeling van subsidies. Sinds het laatste advies voor de Cultuurnota 2001-2005, is er zeer veel kritiek op het functioneren van de raad.

De Kamer drong aan op meer snelheid bij het invoeren van een nieuw systeem. Maar Van der Ploeg is niet enthousiast over het overhevelen van een deel van het werk aan de diverse kunstfondsen, zoals Kamerleden voorstelden.