Ramsj

Christopher Baker/Willem Lemmers: Tulipa. A photographer's botanical. Gebonden, Artisan 1999, van E84,– voor E39,99. Scheltema Amsterdam

Dit bijzondere fotoboek over tulpen is het resultaat van de samenwerking tussen twee uiteenlopende personen: de befaamde Amerikaanse fotograaf Baker en bollenkweker Willem Lemmers uit Lisse, Nederlands grootste tulpen-expert. Meer dan vijfhonderd tulpensoorten worden uitvoerig beschreven en geclassificeerd, vanaf de vaak eeuwenoude oertulpen tot aan de modernste kruisingen (waaronder ook een vreemd, roodkleurig bloemkooltje met de naam `Ice cream'). Bij De Slegte ligt nog een ander mooi boek met natuurfotografie in de ramsj: Naturecolours Curaçao, een kleurrijk panorama van de flora en fauna van het eiland, verzorgd door vijf Nederlandse en Amerikaanse fotografen. Van E31,51 voor E11,99.