`Perzikboom met geit en bijen'

Heb je wel eens een schilderij gezien van een geit in een perzikboom? En rondom die boom ook nog zeven zoemende bijen? Ik niet.

Maar het zou best kunnen, want sommige geiten kunnen heel goed in bomen klimmen en de meeste bijen houden van rijpe perziken. Ik hou van geiten. Witte en zwarte, grote en kleine. Wanneer je met je neus dicht genoeg bij een klein geitje komt, zul je merken dat kleine geitjes naar geitenkaas ruiken. Een beetje, maar net genoeg om trek in geitenkaas te krijgen.

Dat treft, want op veel plaatsen is geitenkaas te koop. Je kunt het op brood doen, maar je kunt er ook een schilderij van maken. Weet je hoe?

Je neemt twee verse geitenkaasjes en snijdt ze in plakken. Dikke plakken. Die leg je in een ovenschaal waarin je eerst wat olijfolie hebt gedaan. Heel weinig, zodat alleen de bodem vochtig is. Daarop leg je stukken perzik. Uit blik. Zonder sap. Dat drink je morgen op, bij je ontbijt. Over de perziken giet je een volle eetlepel lekkere honing en de schaal zet je in de hete oven. Vijf minuten. Eruit halen, je vingers niet branden, en op tafel zetten.

Eet smakelijk, maar eerst even je ogen dicht doen en goed ruiken. Het zou mij werkelijk verbazen wanneer je nu geen schilderij van een geit in een perzikboom ziet.

Als je alleen maar een stuk of zeven bijen hoort zoemen is het ook goed.