Kappa in juli naar de beurs

Kappa Packaging, de fabrikant van verpakkingsmateriaal, krijgt in juli of eerder een beursnotering. Het wordt de eerste grote beursgang sinds het debâcle van internetaanbieder World Online in 2000.

Bankiers in Londen zouden op dit moment de belangstelling peilen voor een beursgang. Een woordvoerder wil niet bevestigen dat de beursgang al deze zomer zal plaatsvinden, maar zegt dat de mogelijkheid van een beursgang wel serieus wordt onderzocht.

Kappa, dat kwartier houdt in Eindhoven en met 17.000 werknemers actief is in 17 landen, werd in 1998 gekocht door de participatiemaatschappijen Cinven en CVC. Door de verslechtering van het beursklimaat kon het bedrijf niet eerder naar de beurs.

Verschillende `opkoopfirma's', waaronder CVC en Cinven, achten de tijd rijp voor nieuwe beursavonturen. Beleggers zouden wel weer bereid zijn om te investeren in bedrijven met stabiele inkomsten, zoals Kappa. ,,Participatiemaatschappijen willen weer punten op het scorebord maken'', aldus een Londense fondsbeheerder tegenover persbureau Bloomberg.

Cinven en CVC willen in het eerste halfjaar ook William Hill, een Britse keten van gokwinkels, middels een beursgang verkopen. Investeerder Texas Pacific heeft te kennen gegeven voor de zomer aandelen te willen verkopen van Punch Group, de exploitant van Britse pubs.

In Londen doen ook geruchten over de beursgang van HMV Media Group en de Ierse drankenproducent Cantrell & Cochrane. En participatiemaatschappij Hicks Muse Tate & Furst bereidt verschillende beursgangen voor, waaronder die van Yell, de grootste uitgever van telefoonboeken in Groot-Brittannië. Yell gaat waarschijnlijk rond juni naar de beurs.

Kappa is de grootste fabrikant van verpakkingsmateriaal in Europa. Het bedrijf haalde in 2001 een omzet van 2,4 miljard euro, vergeleken met 1,6 miljard euro in 2000.