`Inter speelde met arbeiders'

Alleen het nog grotere verlies van stadgenoot en aartsrivaal AC Milan, dat met 4-0 werd verslagen door Borussia Dortmund, kon de bittere pil vergulden voor Inter. Verder overheerst het gevoel dat de ploeg de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord aan zichzelf te wijten heeft.

La Gazzetta dello Sport en La Repubblica hebben vanmorgen veel kritiek op trainer Cúper, omdat hij belangrijke spelers heeft gespaard en te laat heeft ingezet. Noblesse oblige, maar dit was de arbeidersversie van Inter, schreef La Gazzetta. Voor de Corriere della Sera is het allemaal minder erg: `De nationale competitie is te belangrijk.'

Inter heeft sloom gespeeld, verward, zonder veel fantasie. De uitslag laat volgens de Italiaanse sportpers meer het falen van Inter zien dan de kracht van Feyenoord. Lof was er alleen voor doelman Zoetebier en voor Kalou. `Degelijk' en `georganiseerd' waren de adjectieven voor de Rotterdammers. Cúper houdt wel erg veel van moeilijke uitdagingen, schrijft La Gazzetta. La Repubblica zegt dat volgende week in de Kuip een wonder nodig is. Maar in de vorige ronde tegen Valencia is zo'n wonder ook gebeurd. Inter won de uitwedstrijd tegen de Spaanse topploeg met 1-0.