Dortmund verslaat Milan met vier goals

Borussia Dortmund staat na een 4-0 thuiszege op AC Milan met één been in de UEFA-Cupfinale. De Braziliaan Marcio Amoroso maakte in de eerste helft een zuivere hattrick voor de Duitse club. Na rust scoorde Heinrich ook nog voor Borussia Dortmund.

In het uitverkochte Westfalenstadion had Dortmund vanaf het begin van de wedstrijd een veldoverwicht. AC Milan, dat in de achtste finales ternauwernood Roda JC uitschakelde, maakte defensief een kwetsbare indruk. Al in de zesde minuut scoorde Ewerthon voor de thuisploeg. De aanvaller van Dortmund stond evenwel in buitenspelpositie.

Twee minuten later was het toch raak voor de ploeg van trainer Sammer. Contra vloerde Amoroso, waarna de Zuid-Amerikaan vanaf elf meter doel trof. Milan, zonder de geblesseerde spits Sjevtsjenko, leek zich daarna enigszins te herstellen. Tot goed voetbal kwam de Italiaanse ploeg echter niet. Pas in de 33ste minuut was er een kansje voor Inzaghi, kort nadat diens ploeggenoot Laursen een schot van Rosicky van de doellijn had weggehaald.

Het zelfvertrouwen van Dortmund werd onderstreept door Dede. De middenvelder tilde op de Italiaanse helft tot drie keer toe de bal subtiel over een tegenstander heen, voordat hij werd neergelegd. Kort daarna zette ook Amoroso zijn opponent Laursen te kijk met een lobje. De Braziliaan rondde fraai af: 2-0. Met een doeltreffende kopbal uit een voorzet van Ewerthon maakte Amoroso vlak voor rust zijn derde doelpunt.

Na de pauze behield Dortmund het initiatief. Milan, met aanvaller Serginho voor middenvelder Ambrosini, was alleen gevaarlijk met een vrije trap van Pirlo op de paal. Nadat Heinrich een half uur voor tijd voor de 4-0 eindstand had gezorgd, was de wedstrijd gespeeld.