Corus meldt overschot pensioen 1,25 miljard

Het Brits-Nederlandse staalbedrijf Corus heeft over het afgelopen jaar een overschot van 1,25 miljard euro te behaald op zijn pensioenregelingen. Dat meldt het concern in zijn gisteren gepubliceerde jaarverslag.

Corus, dat afgelopen jaar een verlies maakte van 671 miljoen euro en vierduizend werknemers gaat ontslaan, moet het pensioenoverschot bekendmaken volgens nieuwe boekhoudregels in het Verenigd Koninkrijk. De regels schrijven voor dat `winsten en verliezen' op de waarde van de beleggingen van pensioenfondsen direct moeten worden gemeld en niet mogen worden uitgesmeerd over meerdere jaren. Corus zal zijn boekhouding pas volgend jaar aan de nieuwe regels aanpassen, maar heeft wel al uitgerekend hoe groot het pensioenresultaat zou zijn geweest over het afgelopen jaar.

Veel andere Britse bedrijven hebben de afgelopen weken grote boekhoudkundige verliezen bekendgemaakt over hun pensioenregelingen. De pensioenresultaten hebben geen gevolgen voor de winst- en verliesrekening van het concern. Wel kunnen gunstige resultaten leiden tot lagere premies.