Afspraak Antillen en KLM over screenen reizigers

De KLM en minister Martha van justitie op de Nederlandse Antillen hebben gisteren een overeenkomst gesloten die screening mogelijk maakt van zowel binnenkomende als vertrekkende passagiers op de Antillen. Daardoor wordt het voor de Antilliaanse autoriteiten mogelijk om passagiers met criminele antecedenten toegang tot het land te weigeren. De KLM kan op basis van aanwijzingen van justitie op de Antillen passagiers op de terugweg naar Amsterdam weigeren. Een woordvoerster van minister Martha, die op werkbezoek is in Nederland, heeft het sluiten van die overeenkomst vanochtend bevestigd. Martha liet gisteren voor het VARA-programma De Kloof overigens weten dat hij niet bereid is om nog verder te investeren in de bestrijding van drugssmokkel omdat het geld daarvoor ten koste gaat van de financiering van onderwijs op de Antillen. Hij weet de drugssmokkelproblematiek op Schiphol aan het cocaïnegebruik in Nederland.