Voorkeur Muziek

Mariss Jansons

Mariss Jansons, vaak genoemd als de ideale opvolger van Riccardo Chailly, staat twee keer als gastdirigent voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Jansons dirigeert muziek van Beethoven (Vijfde symfonie), De Falla (El amor brujo, met mezzzosopraan Bernarda Fink) en Ravel (suite nr 2 uit Daphnis et Chloé). Radio 4 zendt 14 april 14u een opname uit.

Kon. Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons: 10, 11 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

Motel Mozaïque

Tweedaags muziek- en kunstenfestival biedt de mogelijkheid om te overnachten in een kunstwerk, waarna 's ochtends een kunstzinnig ontbijt wordt geserveerd. Met streeft een gastvrije mix na van beeldende kunst, theater en muziek van o.a. Belle & Sebastian, Femi Kuti, Chocolate Genius, Billy Childish, Four Tet, Positive Force en Todd Terry.

5 en 6 april Nighttown, Schouwburg en TENT, Rotterdam. Inl www.nighttown.nl of 010-4361210.

NL-ska

Na de aanstekelijke concerten van Def P & The Beatbusters en de heruitgave van het complete cd-oeuvre van The Specials lijkt er een nieuwe ska-revival in de lucht te hangen. De jonge Nederlandse skabands Venus Hill, De Hardheid en Son Of Blob betuigen hun liefde voor de ska.

13 april Melkweg, Amsterdam.