Twee salades met gerookte kip

De dressing geldt voor beide salades. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone jampot. Draai het deksel erop en schud alles goed door elkaar. Wegzetten tot gebruik.

De eerste salade: Snijd de kipfilets in dunne plakjes en lange plakjes doormidden. Schil de sinaasappels, snijd ze in plakken en vervolgens in stukjes. Was de druiven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan in een lepel olie lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Was de sla indien nodig. Verwarm de plakjes kip een tot anderhalve minuut in een schaal in de magnetron, stand 500 watt. De sla met wat dressing mengen en over vier borden verdelen. Garneren met kip, druif, sinaasappel en pijnboompit. Direct serveren.

Salade nummer twee. Kook de rijst in water met zout. Laten afkoelen. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Kook die vier minuten en laat ze dan afkoelen. Rooster de noten in een koekenpan in twee lepels olie lichtbruin. Snijd de kipfilet in stukjes en de bosui in ringen. Snijd twee geschilde sinaasappels in stukjes en de derde in halve plakjes. Meng alles met wat dressing, behalve de halve plakken sinaasappel: gebruik die als garnering.