Truckchauffeur brengt illegalen naar politie

De Rotterdamse politie trof gisteren zeven illegalen aan in een oplegger van een vrachtwagen. De politie was gealarmeerd door een Apeldoornse chauffeur van de truck. Op weg naar Engeland kreeg de chauffeur het vermoeden dat hij mensen vervoerde. Hij reed naar het politiebureau aan de Veilingweg in Rotterdam en vroeg de daar aanwezige politiemensen of zij zijn oplegger wilden controleren. De gevonden illegalen, vijf mannen en twee vrouwen uit China en India, zijn aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. De politie zoekt uit in welk land ze zijn geweest voordat ze naar Nederland kwamen, zodat ze kunnen worden uitgezet naar dat land, aldus een woordvoerder van de politie. Volgens de woordvoerder vindt de politie maandelijks ongeveer vijftien illegalen in vrachtwagens richting Groot-Britannië.