Nederland is niet vol 3

Ik word altijd pissig als ik de volgende indeling van Nederland zie: 15 procent voor wonen en werken; 70 procent voor agrarische doeleinden en 15 procent voor bos en natuur. Dat lijkt aardig als die scheiding ook duidelijk aanwezig is, stadsgebieden en daarnaast uitgestrekte gebieden voor agrariër en recreant. Maar helaas loopt dat veelal in elkaar over. De stadsgebieden zijn door wegen met elkaar verbonden en de drukte is soms zo intens, dat in de omgeving daarvan niet van de zogenoemde `open gebieden' genoten kan worden. Gebieden die `groen' zijn, maar hinder hebben van woon- en werkgebieden en verkeer zouden voor deze indeling anders gerubriceerd moeten worden.

De heer De Ruyter van Steveninck hanteert een makkelijk getal. Dat mag, maar gebruik dat niet als basis voor een beschouwing dat wij nog ruimte genoeg hebben. Een vergelijking met Groot Londen doet belachelijk aan. Waarom niet Tokio, daar wonen nog meer mensen.