Meespelen Paauwe onzeker

Pas tijdens de warming-up beslist Feyenoord-verdediger Patrick Paauwe vanavond of hij kan aantreden in het eerste duel met Internazionale in de halve finales van de UEFA Cup. Gisteravond beperkte Paauwe zich tijdens de laatste training in het Giuseppe Meazza-stadion tot enkele loopoefeningen. ,,Gooi de spuit er maar in'', zongen tientallen Feyenoord-fans. ,,Maar ik vraag me af of dat zin heeft'', verklaarde trainer Bert van Marwijk. ,,Ik wacht met Paauwe tot het laatste moment, want ik laat hem graag spelen.''

Ook de medische staf van Feyenoord erkende dat Paauwe ,,een race tegen de klok'' moet voeren om bijtijds fit te zijn. Mocht Paauwe niet inzetbaar zijn, dan wordt zijn plaats in de defensie overgenomen door de 18-jarige Glen Loovens. Zowel Loovens als libero Van Wonderen is hersteld van een buikgriep.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden in de Champions League weigert Van Marwijk vanavond tegen Inter een aanvaller op te offeren voor een extra middenvelder. ,,We moeten van onze eigen kracht uitgaan, al besef ik dat Inter de sterkste is van de vier ploegen in de halve finales van de UEFA Cup.'' Desondanks liet Inter-coach Hector Cúper gisteren doorschemeren dat de koploper in de Italiaanse Serie-A meer waarde hecht aan het behalen van de veertiende scudetto, de landstitel, dan aan het winnen van de UEFA Cup. Het is immers alweer dertien jaar geleden dat Inter Milaan landskampioen werd.

De blessuregevoelige spits Vieri blijft vermoedelijk aan de kant en de van een knieblessure herstelde Ronaldo begint op de reservebank. ,,Ik heb die signalen ook ontvangen, maar ik weet niet hoe serieus ik ze moet nemen'', zei Van Marwijk. ,,Inter beschikt niet alleen over een brede selectie, ze vormen ook een hecht team.''

Volgens Van Marwijk is bij Inter duidelijk de hand zichtbaar van de Argentijnse trainer Cúper. ,,Cúper heeft ook bij Mallorca en Valencia gedisciplineerd spelende elftallen opgebouwd. Ik heb die man hoog zitten. Het is vanavond cruciaal dat we geconcentreerd spelen en de linies dicht op elkaar houden. Inter bezit namelijk ook over het geduld om te wachten op dat ene foutje bij de tegenstander.''