Gelukkige zege Panathinaikos

FC Barcelona is na een 1-0 nederlaag bij Panathinaikos nog niet zeker van een plaats in de halve finales van de Champions League. In het andere kwartfinaleduel won Liverpool thuis met 1-0 van Bayer Leverkusen. De returns worden komende dinsdag gespeeld.

In Athene verzuimde Barcelona gisteren het veldoverwicht en het kwaliteitsverschil in doelpunten om te zetten. Thuisploeg Panathinaikos kreeg nauwelijks kansen tegen de favoriete tegenstander. De Spanjaard Abelardo, de Nederlander Kluivert en de Braziliaanse invaller Rivaldo zagen hun schoten en kopballen op prachtige wijze gekeerd worden door de Griekse doelman Nikopolidis.

Panathinaikos creëerde een redelijke uitgangspositie voor de return dankzij een dubieuze beslissing van de Noorse arbiter Hauge. Hij bestrafte een `fopduik' van de Finse aanvaller Kolkka, eerder spelend voor PSV, met een strafschop. Basinas benutte het buitenkansje halverwege de tweede helft. In de resterende speeltijd miste Barcelona kansen op de gelijkmaker.

Mocht Barcelona de achterstand in eigen stadion goedmaken, dan wacht eind deze maand wellicht een dubbele confrontatie tegen rivaal Real Madrid, dat komende woensdag op eigen veld een 2-1 achterstand op titelhouder Bayern München dient weg te werken.

Op Anfield Road bleef Liverpool gisteren voor de vijftiende keer ongeslagen tegen een Duitse tegenstander. Bayer Leverkusen, koploper in de Bundesliga, had in een teleurstellende wedstrijd weinig in te brengen tegen de nummer twee van de Premier League. De Finse verdediger Hyppiä, eerder actief voor Willem II, maakte vlak voor rust de enige treffer.

De return belooft volgende week spannend te worden. Leverkusen vertrouwt op zijn sterke reputatie in thuiswedstrijden. Liverpool rekent op zijn betrouwbare verdediging, met de Poolse doelman Dudek. Bij winst (over twee duels) speelt Liverpool in de halve finales waarschijnlijk tegen Manchester United, dat voor eigen publiek een 2-0 voorsprong tegen het Spaanse Deportivo verdedigt.