Geen angst voor moralisme Sabic

Wat verandert er straks als het Saoedische oliebedrijf Sabic het voor het zeggen krijgt na de overname van de petrochemische tak van DSM? Werknemers hoeven volgens de vakbonden niet bang te zijn. Vrouwelijk personeel mag er gewoon blijven werken.

De eerste Saoedische delegatie die de DSM-fabrieken in Geleen bezocht, was geschokt over de blote-vrouwen-posters die her en der hingen. Die moesten worden verwijderd, zodra Sabic de fabrieken zou overnemen. ,,Maar dat hebben de werknemers pertinent geweigerd'', zegt Peter Hendrix, bestuurder bij CNV Bedrijvenbond. Volgens Hendrix was de houding van de werknemers duidelijk: een overname door een Saoedisch bedrijf is okee, maar het zal zich moeten voegen naar de cultuur die hier heerst. ,,En dat heeft Sabic ook gedaan'', zegt Hendrix.

Sabic kondigde gisteren de overname aan van de divisie petrochemie van DSM, voor 2,25 miljard euro. Daardoor gaan in totaal 2.300 werknemers over naar het Saoedische bedrijf. Daarvan werken er 1.750 op DSM's fabrieksterrein in Geleen, de rest zit in Gelsenkirchen.

Hendrix gelooft niet dat de bedrijfscultuur bij de divisie petrochemie nu ingrijpend gaat veranderen. Voorbeelden om dat te staven kent hij niet. Hij kent geen Arabisch bedrijf dat eerder een grote overname heeft gedaan in Nederland. Ook Peter van den Anker, werkzaam bij DSM in Geleen en tevens voorzitter van de bedrijfsledengroep bij de CNV Bedrijvenbond, gelooft niet dat de werksfeer zal omzwaaien.

Volgens hem houden de Saoediërs duidelijk rekening met de normen en waarden die bij DSM gelden. Dus, vrouwen mogen gewoon in de fabrieken werken. ,,Terwijl men daar in Saoedi-Arabië toch anders over denkt'', zegt Van den Anker. En de anekdote over de blote-vrouwen-posters? Die kent hij niet.

Of de cao van de 1.750 werknemers in Geleen ingrijpend gaat veranderen, is niet duidelijk. De vorige cao, in 2001 afgesloten, loopt volgend jaar april af. Daarin werd onder andere een loonsverhoging van 4 procent in het eerste jaar, en 3,5 procent in het tweede jaar bedongen. Wat Sabic volgend jaar gaat doen, is niet duidelijk. ,,Er volgen nieuwe discussies met de vakbonden'', zei vice-bestuursvoorzitter Mohamed Al-Mady van Sabic gisteren.

Hendrix en Van den Anker maken zich niet zozeer zorgen over de 1.750 banen in Geleen. ,,Sabic wil snel tot de top van de petrochemische industrie gaan behoren'', zegt Hendrix. ,,Het heeft aangegeven fors te willen investeren, onder andere in Geleen.'' De beide CNV-mannen zijn eerder bezorgd over de resterende fabrieken, en werknemers, van DSM in Limburg en met name Geleen. Het chemieconcern gaat zich specialiseren in hoogwaardige producten, bijvoorbeeld ingrediënten voor genees- en voedingsmiddelen. Maar de productie daarvan vindt buiten Limburg plaats. ,,Willen we de zaak in Geleen levensvatbaar houden, dan zal er in die business toch iets moeten gebeuren. We hameren daar voortdurend op bij de directie'', zegt Van den Anker. Bestuursvoorzitter Peter Elverding liet zich gisteren alleen in vage termen uit. ,,De toekomst zal ons snel leren wat we gaan doen'', zei hij.

Volgens een woordvoerder van DSM ziet de toekomst voor de werknemers in Geleen, en Limburg, er juist goed uit. Op het DSM-terrein in Geleen – totaal 800 hectare groot, waarvan de helft in beslag wordt genomen door de divisie petrochemie – werken nu nog zo'n 5.500 mensen. DSM specialiseert zich inderdaad in hoogwaardige producten, maar daaronder vallen ook de zogeheten performance materials zoals de supersterke Dyneema-vezel en de kunstrubbers. En die worden wel degelijk in Limburg gemaakt. DSM kondigde vorig jaar de bouw van de vierde Dyneema-fabriek in Heerlen aan. Op het terrein in Geleen komt een nieuwe fabriek voor de productie van Stanyl, een hittebestendige vezel. En ook de overgebleven bulkchemicaliën, zoals melamine (in lijmen en aanrechtbladen) en caprolactam (in vloerbedekkingen, tenten, lingerie), blijven belangrijk voor het chemiebedrijf. Dus ook daarin wordt geïnvesteerd, aldus de woordvoerder. ,,Dat doen we nu, en daar gaan we ook mee door.''