En verder

Tuinen Mien Ruys

Sinds vorige week zijn de tuinen van Mien Ruys weer geopend voor het publiek. Op een terrein van 25.000 m2 liggen 25 tuinen, waaronder een bloemenborder, een daktuin, een kruidentuin en de oude proeftuin uit 1927. Dit voorjaar is de watertuin uit 1954 geheel gerenoveerd. Tuinen Mien Ruys, Moerheimstraat 78, Dedemsvaart.

Entree E6, 4 t/m 14 jr E3. Ma t/m za 10-17u, zo 13-17u. Inl 0523-614774 of www@mienruys.nl

Logeren in een vesting

In het hoge noorden, vlakbij de Duitse grens, ligt de gaaf gebleven en mooi gerestaureerde vesting Bourtange. De schans, die is gebouwd in opdracht van prins Willem van Oranje, telt twaalf vestinglogementen binnen zijn muren. Men kan kiezen tussen oude soldatenbarakken of een koetshuis en in de meeste logementen wordt er geslapen in een bedstee. Na de winterrust is de vesting weer voor het publiek opengesteld.

Slapen in een vesting. Inl Vesting Bourtange, W. Lodewijkstraat 33, Bourtange. Tel 0599-354600.

Landschapskunst

In de provincie Flevoland staan vijf landschapskunstwerken. Bijvoorbeeld een kathedraal die bestaat uit 178 Italiaanse populieren, naar een ontwerp van Marinus Boezem. In Almere ligt een meditatieve tuin van Daniel Libeskind. Het Flevolands Bureau voor toerisme organiseert groepsdagtochten langs deze landschapskunst onder leiding van een deskundige gids.

Groepsarrangement langs landschapskunstwerken. Vanaf 20 pers (E57 p.p.). Vanaf 30 personen (E45 p.p.). Incl lunch, koffie en thee. Inl FBT, Wendy Nordemannn. (0320-286762).

Bloesemtocht

Rondom Wijk bij Duurstede staan de eerste pruimen- en perenbomen al in bloei. De historische binnenstad is een ideaal startpunt voor een wandel-, fiets of autoroute door het gebied. Zowel in het Kromme Rijngebied als in de Betuwe zijn routes uitgezet, variërend van 20 tot 40 km. Eén van de routes voert door een boomgaard van een fruitteeltbedrijf. Dit jaar is er ook een wandelroute van 11 km.

Bloesemtochten. De routes kosten elk E 1.35 en starten vanaf de VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24. VVV is open van ma t/m za 9u30-17u en zo 12-15 u. Ook is het mogelijk om fietsen te huren, vooraf te reserveren: Tel 0343-594000.

Kunst & Cultuurroute

Op zondag 7 april staat de binnenstad van Middelburg in het teken van Kunst & Cultuur. Langs de route worden op 8 locaties 15 miniconcerten van solisten en ensembles uitgevoerd. Alle concerten zijn gratis te beluisteren.

Brochure met plattegrond en aanvangstijden is verkrijgbaar bij de VVV. De deelnemers zijn op zondag te herkennen aan de blauw-rode K&C vlag.

Antiquarische Boekenbeurs

Op 6 en 7 april wordt in de Leidse Pieterskerk de voorjaarsbeurs gehouden. Circa 45 handelaren uit Nederland en België bemannen stands met antiquarische boeken en bijzondere prenten.

Leidse Boekenbeurs. Za 6 en zo 7 april van 11-17u. Pieterskerk Leiden. Entree E3 of E4,50 voor beide dagen.