Zanini wint op weg naar De Panne

Stefano Zanini heeft gisteren de eerste etappe van de Driedaagse van De Panne gewonnen. De Italiaanse wielrenner van Mapei klopte in de sprint zijn medevluchter, de Belg Peter van Petegem. De rit ging van Moeskroen naar Zottegem over 181 kilometer. Het tweetal ontsnapte tien kilometer voor de streep tijdens de beklimming van de Berendries. ,,Een test voor de Ronde van Vlaanderen'', noemde Lotto-kopman Van Petegem zijn indrukwekkende demarrage aldaar. ,,Maar ik heb misschien te veel met mijn krachten gewoekerd om het in de eindsprint af te kunnen maken.'' ,,Laat de Ronde maar komen'', klonk het zelfverzekerd uit de mond van Zanini. De oud-winnaar van de Amstel Gold Race kon moeiteloos Van Petegem volgen en boekte zijn 29ste overwinning, de eerste van dit seizoen.