Radio Soulwax

Mix-cd's van technodeejays verzanden snel in de monotonie van inwisselbare boemklapritmes. Zo niet bij de gebroeders Stephen en David Dewaele, naast zanger en gitarist van de Belgische groep Soulwax ook drukbezette diskjockeys met een brede smaak en een virtuoze stijl van mixen. Onder de noemer Radio Soulwax leverden de Flying Dewaele Brothers hun bijdrage aan het uit Engeland overgewaaide fenomeen van de pirate mixes: via internet te downloaden mp3's of platen met witte labels waarop geheimzinnige artiesten als Freelance Hellraiser en Richard X hun illegale mixkunsten botvieren, bijvoorbeeld op The Strokes met Christina Aguilera of op Kraftwerk met Whitney Houston.

Berucht is de spectaculaire Soulwax-mix van Destiny's Childs Independent woman met Dreadlock holiday van 10CC, die nu opduikt als onderdeel van de cd 2 Many DJ's waarop meer dan veertig zeer uiteenlopende platen en muziekfragmenten tot een vloeiend geheel aaneen zijn gesmeed. De Dewaeles zijn fervente vinylverzamelaars en dat laten ze blijken met obscure funk-, hiphop-, house- en popplaatjes. Schijnbaar onverenigbare nummers van de Velvet Underground, Basement Jaxx, Dolly Parton en Lil' Louis vechten om aandacht in een onweerstaanbare symfonie van draaitafelacrobatiek, geboren uit liefde voor muziek en gemaakt met een goed oor voor melodie en ritme.

2 Many DJ's as heard on Radio Soulwax pt. 2 (Play It Again Sam)