CV-regeling met maand verlengd

De overgangsregeling voor de gunstige belastingmaatregelen op het gebied van de Nederlandse filmproductie is door staatssecretaris Bos (Financiën) met een maand verlengd tot 1 mei. Slechts enkele dagen voor de aanvankelijke deadline voor de zogeheten c.v.-regeling van 1 april, maakte de bewindsman bekend dat er een maandje aan geplakt werd.

Dit leidde tot grote vreugde bij de vier producenten die wanhopig probeerden voor de Paasdagen nog voldoende commandieten te werven voor hun vennnootschap. Daarentegen was de Federatie Filmbelangen, namens het hele filmbedrijf, minder tevreden. In een verklaring wordt geklaagd dat er nog steeds geen permanente oplossing geboden wordt. Bos zegt pas tot definitieve maatregelen te kunnen komen na een beslissing van de Europese autoriteiten over de rechtmatigheid van een regeling, die de filmproductie in een enkele lidstaat bevoordeelt. Een woordvoerster van de Federatie verwacht dat het Brusselse oordeel gunstig uit zou kunnen vallen.