Broccoli op z'n Italiaans

Een recept voor 2 personen. Snijd de dikke stelen van de broccoli. Snijd een stukje van de onderkant af. Schil de stelen of trek de schil eraf. Snijd dikke stelen een of meerdere keren in de lengte door. Breng water aan de kook. Doe stelen en broccoliroosjes in het ongezouten kokende water. Laat de groente circa 3 minuten koken. Spoel de groenten met ijskoud water. Laat de groente in een vergiet uitlekken.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de gepelde en klein gehakte tenen knoflook toe en bak de knoflook zacht en glazig. Doe de ansjovisjes in de pan en druk ze met de bolle kant van een lepel fijn. Roer de ansjovis door de olijfolie. Leg de uitgelekte broccoli in de koekenpan. Schep de broccoli door de ansjovis-olijfolie. Bak de broccoli nog 1 minuut.

Giet na 30 seconden de witte wijn in de pan. Verdeel de knapperige broccoli over de borden. Giet de saus over de broccoli. Eet bijvoorbeeld gegrilde kalfsschnitzel of kalfskotelet bij dit gerecht.