Bankrovers met gijzelaars Duits-Poolse grens over

Drie bankrovers zijn vannacht na een overval in Duitsland met twee gijzelaars de grens met Polen over gevlucht. Ze waren aan het begin van de middag nog, achtervolgd door Duitse en Poolse politiewagens, op weg richting Warschau.

De drie mannen wachtten gisteren het personeel van de bank op toen het filiaal in Wrestedt sloot. Ze dwongen personeelsleden een nog onbekende bedrag uit het filiaal op te halen en vertrokken, met meeneming van de drie gijzelaars. De door een ooggetuige gealarmeerde politie moest zich terugtrekken toen de bankrovers hun gijzelaars dreigden te doden. Een van hen, de directeur van het filiaal, werd kort daarop vrijgelaten. De twee resterende gijzelaars zijn vrouwelijke personeelsleden.

Omstreeks middernacht kwamen de bankrovers bij Frankfurt aan de Oder aan bij de grens met Polen. Volgens niet bevestigde berichten moesten Poolse douane-ambtenaren zich met een sprong in veiligheid brengen toen de bankrovers stoptekens negeerden en de grens over reden. Een politie-auto werd daarbij beschadigd.