`6.000 fans Feyenoord naar Milaan'

Naar verwachting zullen tussen de vijfduizend en zesduizend supporters van Feyenoord morgenavond hun club toejuichen in Milaan, bij de eerste halve-finalewedstrijd tussen de Rotterdamse ploeg en Inter Milaan. Dat blijkt uit een schatting van de supportersvereniging van Feyenoord.

De Italiaanse club heeft officieel 3.500 kaarten aan Feyenoord toegekend. In de vrije verkoop, zoals via de websites van TicketOne en de Banca Popolare di Milano, zijn aan Nederlanders ook kaarten verkocht. Nog steeds zijn kaarten te koop voor het duel. Het Giuseppe Meazza-stadion heeft een capaciteit van ruim 85.000 toeschouwers, maar zal voor de wedstrijd tussen Inter en Feyenoord niet uitverkocht zijn. De fans van Inter geven er de voorkeur aan competitieduels van hun club bij te wonen.

Intussen wordt volop gespeculeerd over de vraag of Ronaldo bij Inter zal meespelen. Inter-coach Hector Cúper zei gisteren in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport dat hij Ronaldo wil inzetten bij de komende UEFA-Cupduels. Als gevolg van een knieblessure heeft de Braziliaanse aanvaller sinds december geen wedstrijden meer gespeeld. Tijdens de training van de ploeg op eerste paasdag scoorde hij enkele doelpunten in oefenpartijtjes van vijf tegen vijf op trainingscomplex Appiano Gentile. De training werd bijgewoond door tweeduizend toeschouwers.

Het is onzeker of Feyenoord over Patrick Paauwe kan beschikken. De verdediger heeft een enkelblessure. Paauwe is vandaag wel meegereisd naar Milaan. Om zeven uur vanavond staat daar de eerste training op het programma. Kees van Wonderen, Glenn Loovens en Civard Sprockel zijn wel weer fit. Ze misten zondag het competitieduel tegen RKC wegens buikgriep.

Arbiter bij Inter-Feyenoord is de 33-jarige Slowaak Lubos Michel.