Neil Youngs ode Let's roll wordt toch uitgebracht

De muzikale ode die de Amerikaanse rockster Neil Young opdroeg aan de passagiers van het toestel van United Airlines dat 11 september 2001 in Pennsylvania neerstortte, wordt toch uitgebracht. Platenmaatschappij Reprise wilde het niet uitbrengen omdat Young er geen geld aan wilde verdienen. Het nummer Let's roll blijkt te staan op Youngs nieuwste album Are you passionate?. Naar eigen zeggen schreef Young het nummer uit respect voor de passagiers die de terroristen aan boord probeerden te overmeesteren toen ze hadden gehoord dat zich al twee vliegtuigen in het World Trade Center hadden geboord. De titel Let's roll (`We gaan erop af') verwijst naar de laatste woorden van een passagier voordat hij naar de cockpit stormde in een poging de kapers te overmeesteren. President Bush gebruikte de kreet na de aanslag ook in een oproep aan de Amerikaanse bevolking. De 56-jarige Neil Young werd in de jaren zeventig bekend met protestliederen als Southern man, Alabama en Ohio, dat in 1970 een grote hit werd.