Faulkner Award voor Ann Patchett

De Amerikaanse romanschrijfster Ann Patchett heeft de PEN/Faulkner Award gewonnen voor haar vierde roman Bel Canto. De PEN/Faulkner Award, de grootste Amerikaanse prijs voor fictie, bedraagt vijftienduizend dollar, omgerekend zeventienduizend euro. Het verhaal speelt zich af in een Zuid-Amerikaans land, waar zevenenvijftig mannen en een vrouw door guerrillero's in gijzeling worden gehouden. Dankzij de muziek bloeien onverwachte relaties op tussen de revolutionairen uit de jungle en hun kosmopolitische gegijzelden. Ann Patchett, die woont in Nashville Tennessee, kreeg eerder de Guggenheim Prize, voor haar roman Taft. Haar boeken zijn niet vertaald in het Nederlands. De overige vier finalisten, onder wie Jonathan Franzen voor zijn roman The Corrections, kregen elk vijfduizend dollar. Eerder wonnen T. Coraghessan Boyle, E.L. Doctorow, Don DeLillo en Philip Roth de prijs.