Dagblad van het Noorden polst lezers

Na 114 jaar is de krantentitel Nieuwsblad van het Noorden vandaag verdwenen. Vandaag verscheen in de drie noordelijke provincies in plaats daarvan een nieuwe fusiekrant onder de titel Dagblad van het Noorden, en nu als ochtendkrant. Met een oplage van 170.000 is de krant van uitgeefster Hazewinkel Pers in Groningen in één keer een van de grootste regionale kranten van Nederland. Het Dagblad van het Noorden komt voort uit de Drentse Courant, het Groninger Dagblad en het Nieuwsblad, zoals de Groningers de krant noemden.

Bij de nieuwe krant werken 190 journalisten. Zij is groter dan het Nieuwsblad was; er komen ruim 700 pagina's per jaar bij. Het Dagblad van het Noorden is volgens de hoofdredactie ,,de meest lezersgerichte'' krant van het land. Dagelijks worden honderd abonnees gevraagd naar hun mening over de vorige editie en is er een vaste lezerspagina. De nieuwe naam van de krant deed vorig jaar bijna de fusieplannen stranden. De redacties van de Drentse Courant en het Groninger Dagblad wilden beslist niet samen verder onder de naam Nieuwsblad van het Noorden, zoals een adviesbureau gezien de naamsbekendheid van die krant voorstelde.

fusie: pagina 2