Onderschriftenwedstrijd

Honderden reacties kwamen binnen op de foto vorige week, waarop een man een reuzeninjectienaald lijkt vast te houden. Het was geen naald maar een robotboei om oceaanstromen te meten die de Australische oceanograaf dr. Steve Rintoul op een Reuters-foto toont. Bijna alle inzenders zagen een injectienaald in het geval, zoals Arvid Harmsen die actueel grapte: ,,Inenting tegen meningokokbacterie nu serieus aangepakt.'' Zo waren er meer: ,,Voortvarende start campagne om walvissen tegen MKZ in te enten'', en ,,Verslaafden haken af bij start proef gratis heroïne verstrekking'' van Pieter Spronck. F. Kerkhof suggereerde dat de spuit een klismaspuit voor bolletjesslikkers was, R. Roelands schreef ,,Nieuw pressiemiddel van stakende huisarts.'' Volgens Ingrid Fischer werden er ,,voorbereidingen getroffen om Onze Lieve Heer een injectie te geven, omdat hij de laatste tijd steeds meer vreemde kostgangers op aarde laat rondlopen''. Vanwege de onverwachte functie van de spuit wint Ivar Nijenhuis uit Den Haag met ,,Kerncentrale Petten kan weer open na dichtkitten scheurtjes in koepel.''