Na afloop

Bezoekers van het Amersfoortse theater De Flint geven hun oordeel over de voorstelling The Prefab Four over The Monkees van Orkater.

Loeki Nassuth en Coen van Lith, Soest

C: Ik wilde weten of de voorstelling leuker was dan de recensie die we hadden gelezen. L: En dat wás zo. Ik hou van Orkater. Mensen die uit de zaal het toneel oplopen, woordspelingen. C: Ook leuk dat het geen klassiek stuk is. L: Als je van theater, muziek en grappen houdt, ga je naar Orkater. Alleen duurde het wel lang.

Teun van Essen, Amersfoort:

Eigenlijk had ik Orkater nog nooit gezien. Qua muziek is het wat ik verwachtte, qua spel had ik het serieuzer verwacht. De Monkees, tja, ik kende de naam van band wel, maar de muziek is van ver voor mijn tijd, ik ben nog maar twintig. Dat viel me ook op: die onderbroekenlol, dat is toch iets van een oudere generatie.

Riensette Wolfson en Boudewijn Hupkes, Amersfoort

B: Het waren swingende oude kerels, en ik ben er zelf een, dus ik vond het erg leuk. Die Monkees, wie zijn dat eigenlijk? Die konden niet spelen? Deze acteurs spelen wel. Wel hard, ik hoor de muziek nog nasuizen. R: We kwamen af op die mensen die speelden in de tv-serie Pleidooi. Alleen als die man aan het kruis gaat hangen in een apenpak. Dat mensen daar uit hun dak van gaan vind ik shockerend. Zeker in de lijdensweek voor Pasen, dan moeten ze niet gaan hannesen met een kruis.

    • Interviews Jowi Schmitz