Meningitis

Vijf maanden geleden overleed mijn 13-jarige, kerngezonde, vrolijke zoon aan meningitis. In het Academisch Centrum Utrecht is mij door de behandelende artsen verteld dat juist kerngezonde kinderen dit kan overkomen. Hoewel ik er misschien beter aan doe berichten over vaccinatie niet te lezen, wordt mijn aandacht altijd getrokken naar berichten en brieven die hierover gaan.

Nog elke dag vraag ik mij vertwijfeld af waarom deze verwoestende ziekte mijn zoon heeft getroffen.

Ik ben dan ook diep geschokt te lezen dat A.W.J. Teunissen (NRC Handelsblad, 28 maart) zeer precies denkt te weten hoe onze kinderen onbekende bacteriën en virussen opdoen, De heer Teunissen probeert volgens mij, over de ruggen van zeer bezorgde ouders, een heel ander probleem aan de orde te stellen. Namelijk dat van, in zijn opinie, ongeschikte opvoeders van onze jeugd.

Ouders die hun verantwoordelijkheid niet nemen en hun kinderen blootstellen aan allerlei `gevaren' en dit risico afdekken door hun kinderen te laten inenten.

Ik vind zijn formuleringen grievend voor alle bezorgde ouders en zeer ongenuanceerd.

    • Marianne de Jong