Kunstpoes is zoek

Pogingen van de de Britse kunstenares Tracey Emin om haar weggelopen kat terug te vinden met behulp van zelf opgehangen posters zijn bemoeilijkt toen verzamelaars haar `kat gezocht'-biljetten van de bomen en lantaarnpalen scheurden. Naar verluidt zijn de postertjes al 800 euro per stuk waard.

Emin, bekend van haar controversiële installatie van een onopgemaakt bed waarmee ze de Turner Prize in 1999 net niet won, is samen met Damien Hirst het boegbeeld van de `Britart'. Emin (1963) gebruikt alle mogelijke media van performance-achtige installaties tot film, verf, fotografie en handwerk. Haar geborduurde slippers brachten vorig jaar op een veiling 9.000 euro op.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Ant Noises 2 maakte ze vorig jaar collages van gesigneerde polaroids van haar zwart-witte kat Docket. Maar een woordvoerster van de White Cube Gallery liet weten dat de posters en de zoekactie deze keer geen conceptuele kunstwerken zijn: ,,Het is eenvoudigweg een briefje voor de buren dat de kat weg is''.

Ondanks de verdwenen posters is Docket al teruggevonden.