Koersprofijt voor ex-topman Numico

Scheidend bestuursvoorzitter H. van der Wielen van Numico (vitamines en babyvoeding) heeft van de koerssprong van het fonds, na diens onverwacht aangekondigde aftreden, geprofiteerd door aandelen in Numico te verkopen.

Uit de lijst met transacties van beslissers in het bedrijfsleven, die de beurstoezichthouder Autoriteit Financiële Markten publiceert, blijkt dat Van der Wielen op 19 maart 22.500 aandelen Numico heeft verkocht tegen een koers van 32,30 euro. Numico maakte op 7 maart zijn eerder dan verwachte pensionering per 7 mei bekend. Sindsdien steeg de koers met 18 procent.

Als bestuursvoorzitter trok Van der Wielen diverse malen de aandacht met zijn aanvallen op grote aandeelhouders die steeds meer aandelenhandelaren waren geworden, en op speculatieve beleggingsfondsen (hedge funds) die door manipulatie met informatie de koers van Numico zouden ontwrichten.

Uit de lijst met transacties blijkt ook dat bestuurslid G. Horn 70.214 direct na de aangekondigde pensionering van Van der Wielen aandelen Numico heeft verkocht tegen 28,38 euro per stuk, terwijl groepsdirecteur M. Meyers op dezelfde dag 19.000 aandelen van de hand deed voor 29,71 euro per stuk.

Numico geeft in zijn jaarverslag geen informatie over het aandelenbezit van bestuurders.