Knopjesgekte 2

Warna Oosterbaan brengt iets onder woorden wat mijn vrouw en ik uit het hart gegrepen is. Wij ergeren ons al jaren aan het volkomen door techneuten op hol geslagen hobbyisme, dat zich verwerkelijkt in onbruikbare en onbedienbare apparatuur met zoveel toeters en bellen, die het een normaal mens op leeftijd onmogelijk maakt om op eenvoudige wijze van de zegeningen van de techniek te kunnen genieten. In dit verband herinner ik me een emotioneel gesprek met een producent van autoradio's over het gevaar (op de weg) van autoradio`s, die slecht geplaatst zijn en veel te ingewikkeld om zorgeloos bediend te kunnen worden.

Op de vraag aan mij welke knop ik dan het meest gebruikte, volgde mijn antwoord: de aan- en uitknop; daarop volgde radiostilte! En ook met computerprogramma`s: ik snak al jaren naar een tekstverwerkingsprogramma waarmee ik probleemloos een Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse tekst kan maken en waar verder slechts een enkel toetertje of belletje aan zit. Maar kom er eens om. Zou het zo kunnen zijn dat de huidige producenten van gebruiksvoorwerpen hebben verleerd om naar hun klanten te luisteren zoals onze politici hebben verleerd om naar de kiezers te luisteren? Zo ja, dan is dat een onvergeeflijke blunder.

    • G. Timan
    • Hoog Keppel