Ikara Colt

De nieuwe Engelse groep Ikara Colt, die onlangs nog op London Calling speelde, weet effectief tegen schenen te schoppen. Dat bleek al uit de titel van hun geweldige single Sink Venice, en uit interviews waarin het viertal uitspraken doet als ,,Iedere band moet na vijf jaar worden afgeschoten, want dan zet verrotting in''. Met hun ontstuimigheid rijden ze ook zichzelf in de wielen, want dankzij de 24 gratis stickers op hun cd-hoesje mag de cd niet in de hitlijst worden opgenomen, aldus de Britse reglementen. Maar ook zonder hitstatus weet Ikara Colt te vermaken met snelle, snedige popmuziek. Hun neurotische gitaarstormen zijn eerder mathematisch dan boos, daarom is Ikara Colt geen `punk' te noemen. Maar aan punk ontlenen ze wel de haast en opwinding die uit hun liedjes spreekt. De zang wordt afwisselend koelbloedig gerateld door zanger Paul Resende, en uitgetierd door zangeres Claire Ingram. Het leven is te kort om te vertreuzelen, lijken ze ons te willen zeggen. Binnen vijf jaar is het gedaan.

Ikara Colt: Chat and Business (Fantastic Plastic 005)

    • Hester Carvalho