Rel rond McGregor

De drie bestuurders van het modehuis McGregor hebben, via een commanditaire vennootschap (CV), de afgelopen drie jaar gehandeld in aandelen van het bedrijf zonder dat te melden bij de beurswaakhond. De Vereniging van Effectenbezitters zet grote vraagtekens bij deze ,,onzichtbare'' transacties.

Volgens J. Schothorst, bestuursvoorzitter van McGregor, is de constructie na de beursgang in 1999 voorgelegd en goedgekeurd door de verantwoordelijke toezichthouders. De CV bezit aandelen van de bestuurders van McGregor, en wordt bestuurd een Haagse advocaat. De laatste heeft de ,,vrije hand'' om aandelen McGregor te kopen en verkopen. ,,Wij hebben daar geen invloed op. De CV is gericht op koerstabilisatie.''

Volgens de VEB past deze aanpak niet in een tijd waar transparantie bij aandelenhandel van bestuurders steeds hoger op de agenda komt te staan. De VEB: ,,Bovendien dreigt hier het gevaar van koersmanipulatie.''