Bosvelt boos over uitlatingen Advocaat

Feyenoorder Paul Bosvelt voelt zich `schandalig' behandeld door bondscoach Dick Advocaat en diens assistent Willem van Hanegem. De geroutineerde middenvelder spreekt van stemmingmakerij ten koste van zijn persoon. De aanvoerder van de Rotterdamse titelkandidaat heeft zijn grote ongenoegen gisteren telefonisch aan Advocaat overgebracht.

Bosvelt bedankte eind vorige week uit zelfbescherming voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje. ,,Nu ik langzaam terugkom op mijn oude niveau wil ik niet te veel hooi op mijn vork nemen.''

Bosvelt meldde zich af via Rob Baan, bestuurslid technische zaken van Feyenoord, met wie hij uitgebreid overleg had gevoerd over zijn eventuele beschikbaarheid voor Oranje. Nadat hij op de hoogte was gebracht, beloofde Advocaat aan Baan dat hij Bosvelt zou terugbellen. ,,Dat heeft hij dus niet gedaan'', liet de verontwaardigde Bosvelt op de website van Feyenoord weten. ,,Nadat hij nog meer afzeggingen had ontvangen, ging hij plotseling tekeer tijdens de persconferentie. Ik vind het schandalig dat hij het via de pers heeft gespeeld. Als hij ergens onvrede mee heeft, kan hij me dat toch gewoon in mijn gezicht zeggen?''

Van Hanegem, die in zijn column in het Algemeen Dagblad eveneens Bosvelt ervan langs gaf, heeft het ook verbruid bij de voetballer. ,,Hij schrijft over een zaak waarvan hij niets afweet. Dat vind ik stemmingmakerij.''

Volgens Advocaat meldde Bosvelt zich af wegens vermoeidheid. ,,Dat gaat er bij mij niet in'', bromde Advocaat. Bosvelt: ,,Vermoeidheid was niet de reden van mijn afzegging. Dat is een onjuiste voorstelling van zaken en dat vind ik schandalig. Ik heb nooit afgezegd omdat ik te moe zou zijn of niets voor Oranje over zou hebben. Het tegendeel is waar. Ik ben niet moe en ik vind het nog steeds een grote eer om voor Oranje geselecteerd te worden. Dat Advocaat me nu niet meer wil oproepen, maakt me niet uit. Dat is zijn beslissing.''