Zonder handen

Bliebliebliebliebliep

- Hawwo, bet Hehbet

- Hjaa, idde auto.

- Dee, ih... (slik) ik zit een broodje te eten. Mond is nu leeg, zeg het maar. Steek ik intussen een sigaretje op. Waar heb ik die dingen.

- Handsfree natuurlijk, wat dacht je. Ik ben niet gek. Dertig maart? Op die wet heb ik niet gewacht jongen, ik ga voor veiligheid. Zo'n sexy headsetje heb ik, al maanden. Dat gaat de hele reis niet van mijn hoofd af. Ik fiets er zelfs mee. Wacht, ik zet de cd zachter... Hé!

- Nee, ik boog te snel naar voren, naar de volumeknop, en de gordel blokkeert. Heb jij dat nou ook, uitgerekend altijd als je vlug... Nou ja, 't is al goed.

- Oh, dan moet ik m'n organizer pakken. M'n tas staat gelukkig achter me, moment.

- Geduld, geduld, ik zit aan die sluiting te pulken... Okee, hij is open. Ah, ik zie niks, ik heb m'n zonnebril nog op. Eén seconde. Nee hé, gadverdamme.

- Nee, ik had nog boter op mijn vinger en nou zit dat aan het glas van mijn zonnebril. Even poetsen hoor, anders heb ik die troep straks op de bekleding. Blij dat ik tissues in het dashboardkastje heb... Grrr, die pestgordel weer... Zo. Organizer... waar had ik dat pennetje. Borstzak, binnenzak... Ja, héhé. Goed. Wanneer kon jij nou?

- Dan pas? Da's een heel end verder, eens kijken. Kan P. dan wel? Moet ik z'n nummer voor je opzoeken? Shit, krijg de @$%&*!

- Ze gaan hier plotseling langzaam rijden terwijl ik net in de overvolgende week zit. Ik was zowat onder die vrachtwagen gekropen. Nobelprijsje voor het antiblokkeersysteem. Zeg, heb jij verkeersinformatie gehoord, staan hier files momenteel?

- O laat maar, het rijdt alweer. Weet jij nog die zender met al die verkeersinformatie? Ik ga voor veiligheid weet je wel. Je kunt moeilijk de weg op gaan met een headset en dan niet weten wanneer je uit het raam moet kijken.

- Juist ja. Op welke frequentie zat die?

- Maakt dat uit dan, in welke regio je zit? Dat wist ik niet. Pak ik de kaart erbij. Waarom zijn die krengen altijd zo onhandig gevouwen? Dat gaat toch niet achter het stuur. Standdaarbuiten had ik net, en nu komt Stampersgat, dan ben ik, even kijken, een kleine tien kilometer van Roosendaal volgens de kaart, en headin' south.

- Niet? Wat heb ik nou aan jou. Ik zoek wel met de knopjes. Dit niet... Deze vast ook niet... Dit zou 'm kunnen zijn... Ho, wat krijgen we nou weer?

- Ik had een appel op de stoel naast me liggen, en die is er bij de noodstop daarnet afgekukeld. Ik hoor 'm rollen, ergens onder die stoel denk ik. Als je nog een ogenblikje hebt, want hier word ik gestoord van. Even voelen...

- ...??

- Zeg, ik eh, mijn accu raakt leeg. Ik moet snel iets regelen, bel je zo terug.

    • Herbert Blankesteijn