Voorkeur Muziek

Westlife

Ierse bijdrage aan het jongenspopgroepjesfenomeneen in de traditie van Take That gaat er prat op dat ze echt kunnen zingen. Mark, Kian, Nicky, Bryan en Shane overstemmen het gegil van hun fans onder meer met de doedelzak van Queen of my heart en het serieuze liedje als Angel van Sarah McLaclan.

1 apr Ahoy, Rotterdam.

José Carreras

De Spaanse tenor José Carreras treedt op in het Amsterdamse Concertgebouw. Begeleid door pianist Lorenzo Bavaj en het strijkkwartet Nuovo Quartetto Italiano zingt hij liederen van oa. Albeniz, Tosti, Costa en Granados.

3 april 20.15 uur Concertgebouw Amsterdam. Res.: (020) 6718345

Paaspop

Boerenlandfeest (letterlijk, dus laat die mooie nieuwe gymschoenen thuis) in het Brabantse Schijndel roept zichzelf trots uit tot opener van het festivalseizoen.

Ook hier heeft het kwantiteitsbeginsel toegeslagen, met zeer veel optredens van onder anderen The Apers, Normaal, 16 Down en Flaming Sideburns (zaterdag) en Björn Again, Mambo Kurt, Bl⊘f en hardrockdynosaurus Saxon (zondag).

30 en 31 mrt Festivalterrein Molenheide, Schijndel.