Verkeerde scheidsrechter op Noorse postzegels

Op een postzegel ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Noorse voetbalbond staat een verkeerde scheidsrechter afgebeeld. De 1,3 miljoen postzegels werden gedrukt in de veronderstelling dat de man op de foto de 27-jarige Lars Johan Hammer was. Maar dat blijkt niet zo te zijn. In de krant Verdens Gang zei Hammer gisteren heel verbaasd te zijn toen hij zag dat hij helemaal niet leek op de man op de zegel.

De Noorse PTT is heel ongelukkig met de vergissing. ,,We hebben de rechten op de foto in goed vertrouwen gekocht'', aldus een woordvoerder. De PTT heeft geen idee wie de man is die wel op de foto staat en is naarstig naar hem op zoek in verband met het beeldrecht. Volgens sommigen gaat het om een Duitse scheidsrechter, die assisteerde bij het Noorse jeugdtoernooi. De postzegel zal ondanks alles gewoon op 12 april verschijnen. Hammer is al over zijn teleurstelling heen: ,,Als scheidsrechter weet je maar al te goed dat vergissen menselijk is.''