TV6 Rusland verkocht

Een groep invloedrijke Russische zakentycoons heeft gisteren met de stilzwijgende steun van het Kremlin de licentie gekregen van TV6. Deze laatste onafhankelijke televisiezender in Rusland verdween in januari uit de lucht na een dubieus faillissement. De liberale ploeg van TV6 kan aldus weer aan het werk; maar de prijs die daarvoor wordt betaald is een `bondgenootschap' met de zakentycoons, onder wie ex-premier Jevgeni Primakov.

De licentie werd gisteren door een federale commissie unaniem toegewezen aan Media-Socium, een project van de TV6-journalisten en het door Primakov geleide consortium van prominente zakenlieden. Media-Socium, dat de voorkeur kreeg boven twaalf andere gegadigden, wordt voorgezeten door TV6-kopstuk Kiseljov; onder de andere leiders zijn naast Primakov Tsjoebais, chef van Ruslands stroomgigant UES, Deripaska, aluminiumtycoon, de olietycoon Roman Abramovitsj en de werkgeversbaas Arkadi Volski.

wto: pagina 17