The Lord of the Rings 3

Vòòr zich weer een hooggeleerde heer meldt met zijn mening over de religieuze en morele opvattingen in het werk van Tolkien, wil ik even wijzen op een omgangsvorm die school heeft gemaakt op internet: Wanneer men daar discussieert over inhoud van boeken en films is het gebruikelijk vooraf te waarschuwen wanneer belangrijke plotwendingen verklapt worden, dit om het lees- en/of kijkplezier van anderen niet onnodig te bederven.

Als Pirson en Teunissen werkelijk geven om het werk van Tolkien en willen dat een nieuwe generatie lezers zich, geïnspireerd door de verfilming, aan lezing van de trilogie waagt lijkt het me leuker als ze, net als ik bij eerste lezing, verrast en geschokt worden door de gebeurtenissen aan de rand van de krater van de Doemberg.

    • Anja Bart