Paul Haarhuis coach Fed Cup en Davis Cup

Paul Haarhuis wordt coach van het Nederlandse Davis-Cupteam en het nationale Fed-Cupteam. Hij heeft gisteren in een gesprek met technisch directeur Hans Felius van de KNLTB een akkoord bereikt. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken tot minimaal 2004 in deze constructie te werken. De werkzaamheden van Haarhuis bij de Fed-Cupvrouwen gaan nu in. Zodra hij zijn actieve loopbaan beëindigt, zal hij ook bij de Davis-Cupmannen de taak als coach gaan vervullen. Haarhuis blijft dit jaar nog zelf tennissen. Nederland speelt in september een promotie/degradatiewedstrijd voor behoud in de wereldgroep. Haarhuis gaat bij beide teams samenwerken met captain Tjerk Bogtstra. Haarhuis zal alleen in de week van de landenwedstrijden intensief met de spelers bezig zijn. De werkzaamheden daarbuiten blijven in handen van Bogtstra. Haarhuis maakt volgende maand bij de play-offs van de tennissters voor promotie naar de wereldgroep in Turkije zijn debuut als coach.