Groot-Brittannië

Barok uit Genua

In de 17de eeuw behoorde Genua met Napels en Venetië tot de welvarendste en meest kosmopolitische havensteden van Italië. De National Gallery opent deze week een expositie van kunstwerken die in die tijd in Genua werden gemaakt. Een kleine, maar bijzondere expositie met werken van Rubens, Castiglione, Strozzi en Van Dijck. T/m 16 juni Baroque Painting in Genoa in de National Gallery Londen. Dagelijks 10-18u; wo t/m 21u. Inl. 0044-207747 2885 & www.nationalgallery.org.uk

Saatchi Gallery

Wie ooit rond middernacht langs de schappen van een supermarkt heeft gelopen, of moest tanken langs de verlaten snelweg, herkent meteen de desolate sfeer in Martin McGinns werk. Zijn expositie Late Night Shopping in de Londense Saatchi Gallery toont de kille functionaliteit van het stadsleven. Volgens McGinn zelf `de claustrofobie die de onpersoonlijke gevangenis van het Post-modernistische leven karateriseert'. T/m 14 april Late Night Shopping van Martin McGinn in de Saatchi Gallery Do t/m zo12-18u. 0044-2076248299.

Meer buitenland op volgende pagina.