Geen goal Ronaldo bij rentree Brazilië

De Braziliaanse voetballer Ronaldo heeft gisteren na ruim twee jaar zijn rentree gemaakt voor het nationale elftal. De langdurig geblesseerde speler van Internazionale kwam in het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Joegoslavië niet tot scoren.

Ronaldo werd in de rust gewisseld voor Luizao, die de enige treffer van Brazilië maakte. De voormalige speler van PSV en FC Barcelona was een paar keer gevaarlijk met de van hem bekende solo's. ,,Dit was een gelukkige dag voor mij'', zei Ronaldo na afloop. ,,Alles verliep zoals ik had verwacht. Hier heb ik voor getraind. Ik ben blij dat ik vandaag weer wat heb kunnen laten zien. Ik heb nog niet gescoord, maar de doelpunten bewaar ik voor het WK.''

Ronaldo, twee maal verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, hoopt terug te keren als 's werelds meest gevreesde aanvaller. ,,Nu begin ik voorzichtig, maar ik blijf erg ambitieus. Ik heb alles al gewonnen, maar ik wil opnieuw de beste zijn. Dat kost tijd, maar dat heb ik ervoor over.''

Ronaldo speelde in het najaar van 1999 zijn laatste interland tegen het Nederlands elftal in de Arena. Hij kampt al ruim drie jaar met een knieblessure en maakte een paar mislukte rentrees. Ronaldo heeft dit kalenderjaar nog niet voor Inter gespeeld.

In een andere voorbereidingswedstrijd voor het wereldkampioenschap speelde Argentinië in Buenos Aires met 2-2 gelijk tegen de Afrikaanse kampioen Kameroen. Voor de Argentijen scoorden Veron en Aimar. Voor Kameroen waren Eto'o en Suffo trefzeker. Argentinië is al zestien wedstrijden op rij ongeslagen.

Het nationale elftal van Japan, mede-organisator van het WK, behaalde in Lodz een verrassende 2-0 zege op Polen. De Feyenoorder Ono speelde de hele wedstrijd bij de Japanners. Engeland verloor in Leeds met 2-1 van Italië. Montella van AS Roma scoorde twee keer voor de Azzurri.

Wereldkampioen Frankrijk won in Parijs met 5-0 van Schotland, waarvoor de Duitse coach Vogts zijn debuut maakte. België verloor met 3-2 van Griekenland, dat een 2-0 achterstand goedmaakte. Portugal leed in Porto een blamerende 4-1 nederlaag tegen Finland.